Ніжне м‘ясо з легкими медовими нотками, приготоване в печі на дровах. Складно відмовитися від такої насолоди, а ще складніше - ділитися з кимось останніми шматочками. Наші шеф-мастери вже давно хотіли додати настільки популярну страву в меню Ninja Wok, проте готувати пекінську качку не так легко. І ось чому.
По-перше, для приготування страви використовується особлива пекінська качка. Ця порода була виведена в Китаї більше 300 років тому, а пізніше завезена до Європи, де отримала нову хвилю популярності. Такі качки рідко несуть яйця: близько 100-140 в рік (індійські бігуни висиджують більше двухсот), зате їх м‘ясо рахується найсмачнішим, тому широко використовується в кулінарії.
По-друге, справжню качку по-пекінські довго готувати. Спершу її потрібно натерти медом та дати настоятися, щоб м‘ясо стало більш м‘яким. А потім більше години запікати в печі на фруктових дровах (зазвичай вишневих). На відміну від березових або осикових ці дрова мають велику кількість вологих поживних речовин та надають качці ніжний, злегка вловимий аромат фруктів. Повний процес приготування може зайняти близько двух днів.
По-третє, качку необхідно правильно подати. Ніндзя, згідно традиціям, додають до неї мандаринні млинці та тоненько порізані овочі (огірки, цибуля та болгарський перець). Мандаринські млинці готуються під киплячою водою з муки та кунжутного масла. Вони мають нейтральний смак, дякуючи чому ідеально гармоніюють з м‘ясною апетитною начинкою.
Правильно їсти качку по-пекінськи - ціле мистецтво. Спершу шматочок м‘яса умочують в соус Хойсин, а потім цим же шматочком легенько намазують млинець з однієї сторони. Потім додають всередину декілька овочевих шматочків та обережно запаковують. Такі контейнери зазвичай їдять руками, але нічого не заважає вам експерементувати.
Качка по-пекінськи стала широко відомою в 1330 році в часи правління династії Юань. Рецепт опублікував медик Ху Сихуей, який відповідав за харчування імператора. Ну а в меню Ninja Wok легендарна страва з‘явилась зовсім недавно. І, якщо чесно, ми не бачимо ні однієї причини відтягувати ваше знайомство.