Азіатський смажений рис — це страва, яка поєднує у собі колорит смакових відтінків та багатство східної кухні. Його цінують за швидке приготування, насичений смак та його доречність на столі у будь-який час доби та за будь-якої нагоди.
Варіацій приготування цієї страви безліч, адже у кожній країні свої смакові вподобання серед спецій та основних інгредієнтів. Наші кухарі створили 3 рецепти. Вони не схожі один на одного, тож кожен може обрати те, що йому більше до вподоби. Знайомтеся, куштуйте та відкривайте нові гастрономічні горизонти разом з Ninja Wok!

Цей рецепт містить у собі справжні дари моря: лосось, креветки та морський гребінець. Для соковитості ми додали гриби шиїтаке та помідори чері. Для пікантності — пасту «Том Ям», проте кокосове молоко відмінно збалансував цей смак. Кілька маленьких, але важливих деталей — устричний соус, кінза та часник — і страва готова! Ідеальне поєднання для любителів морепродуктів та насиченого смаку.
Якщо ви обожнюєте класику, то цей варіант смаженого рису вам неодмінно сподобається. До ніжного курячого мʼяса, яке попередньо маринується, ми додаємо червону, зелену цибулю та фрі. Соєвий та устричний соуси дають приємний присмак умамі. Ніжної горіхової нотки нам вдалося досягти завдяки арахісу та бобам едамаме. А щоб врівножити цю яскраву палітру смаків ми додаємо трохи солодких відтінків — моркву та манго!

В цьому рецепті головний акцент ми зробили на креветках та ананасі. Чилі-паста дає легку гостроту, але морква та боби едамаме роблять її менш помітною. Для насиченого смаку ми додали цибулю, а для хрусткої текстури та горіхового присмаку — арахіс. Страва ідеально підійде для тих, хто обожнює цікаві поєднання та відкритий до експериментів!
Смажений рис смакує як самостійна страва, так і доповнення до вечері в азійському стилі. Тож вибір лише за вами — з морепродуктами, з куркою чи з креветками. Куштуйте та діліться враженнями з нами!
