Київ
UA
Локшина, рис, стір-фрай, боули і супи, про які ви раніше тільки мріяли
Безкоштовна доставка від 600 грн
додайте товар в кошик

Суп «Фо Бо»: історія та секрет популярності

image

Суп «Фо Бо» — традиційна страва в`єтнамської кухні з яловичого бульйону, тонко нарізаного м`яса, рисової локшини, пряних трав та спецій. Кухарі Ninja Wok використовують кінзу, м`яту, зелену та червону цибулю, лайм, часник, червоний перець.

Бульйон для супу заварюється з вечора для розкриття повного спектру смаку він повинен настоятися. Локшина ж нарізається із рисового тіста практично перед приготуванням. Вона дуже відрізняється від звичних макаронних виробів: дуже легка і не така щільна. Та й калорій у ній менше.

image


Поєднання інгредієнтів у «Фо Бо» (м`ясо, локшина, свіжа зелень) настільки збалансоване, що тарілка гарячого супу, з`їдена вранці, надає сил на весь день. Втім, цю страву можна вживати в будь-який час доби.

Наваристий кістковий бульйон корисний для зовнішності. Його можна зустріти в раціоні багатьох моделей та актрис. Наприклад, у недавньому інтерв`ю журналу Harper`s Bazaar Кайлі Дженнер зізналася, що встигає випити до двох чашок за день.

Вважається, що рецепт «Фо Бо» прийшов у світову гастрономію із В`єтнаму. У ХІХ столітті в`єтнамці практично не використовували у приготуванні страв яловичину, тому, швидше за все, варити насичений яловичий бульйон їх навчили французи. Французьке слово feu перекладається як «вогонь», що опосередковано підтверджує цю теорію.

Проте є інша версія. Корінні жителі В`єтнаму розповідають, що вперше «Фо Бо» було приготовлено близько 150 років тому у місті Намдінь (приблизно за 100 кілометрів від Ханоя), а вигадали рецепт вуличні рознощики їжі. Вони подорожували з конструкцією, на якій розміщувалися дві великі ємності: в одній був гарячий свіжоприготовлений бульйон, в іншій м`ясо і пряні трави. Простота приготування та смакові якості страви швидко завоювали серця місцевих жителів, а пізніше про рецепт дізнались і в Ханої. Перший ресторан, що спеціалізується на «Фо Бо», було відкрито 1920 року.

image


На даний момент «Фо Бо» — один з найпопулярніших супів в`єтнамської кухні. Його можна спробувати в будь-якому великому місті, а особливий попит він має в Парижі, на західному узбережжі Канади, в Техасі та Вашингтоні. Крім традиційної версії з яловичиною, з`явилися й інші варіанти. «Фо Га» — з куркою, «Фо Ко» — з рибою, «Фо Хайшан» — з морепродуктами і «Фо Чай» — вегетаріанський варіант без м`яса.

У 2021 році видання CNN розмістило в`єтнамський суп на 28 місці рейтингу найкращих страв світу. Він випередив французький тост, фіш-енд-чіпс, марципан та інші позиції.

У меню Ninja Wok "Фо Бо" представлений класичним варіантом з яловичиною. Якщо ви ще не встигли спробувати його, то рекомендуємо зробити це прямо зараз.

bottom