Якщо перераховувати найпопулярніші страви, які прийшли до нас із Японії, то однією з перших у списку обов`язково буде «Рамен».
Цей ситний суп із м`яса та локшини з додаванням яйця та овочів вже міцно закріпився у європейській культурі: ви напевно пам`ятаєте його з азіатських серіалів чи аніме. Наприклад, «Рамен» активно з`являється в серіях «Наруто».
Незважаючи на популярність страви в Японії, вона була ввезена в країну з Китаю наприкінці 19 століття. За іншою версією, воно з`явилося в Чайнатауні портового міста Йокогама в 20 столітті.
Спочатку страва продавалася в китайських ресторанах Японії, тому місцеві називали її «китайской лапшой». А взагалі «Рамен» бере свою назву від слова «лам`ян», що дослівно перекладається як «втягувати локшину».
Перший ресторан, що спеціалізується на «Рамені», був відкритий в Японії в 1910-му році, але широку популярність страва набула у повоєнний період. Через неврожай у країні був дефіцит рису, тому ситне поєднання локшини та м`ясного бульйону виглядало особливо привабливо.
Деякий час виробництво та торгівля локшиною для «Рамена» взагалі вважалися незаконними, а всі процеси ретельно контролювали Якудза. Однак у 1950-му році заборона була знята, і страва вийшла на широкий ринок.
Зараз у Японії працюють понад 20 000 закладів, у яких можна спробувати «Рамен». А у Києві популярну страву можна замовити у ніндзя.
Ми готуємо його на курячому бульйоні з додаванням локшини, філе качки та маринованого яйця. Зверху посипаємо цибулею фрі, кунжутом і за традицією подаємо на стіл із зеленою цибулею.
«Торі Рамен з качкою» ідеально підходять для того, щоб зігрітися у морозну погоду. Страва досить ситна, тому її сміливо можна поділити на двох. Ось тільки ви навряд чи захочете ділитися — перевірено ніндзя.