#ninjafam, настав час ближче познайомитись з китайським традиційним блюдом «Шумаі». Це як пельмені, тільки смачніше.
Шумаі готуються з тіста і м'ясної начинки на пару. Фарш ретельно перемелюється з овочами до пастоподібного стану, а під час ліплення «конвертики» повністю не закриваються. Завдяки цьому блюдо виходить не дуже жирним, начинка однорідною, а м'ясний смак розкривається по повній. В меню Ninja WOK шумаі доступні в двох варіаціях: з качкою або з креветкою та індичкою, але також страву готують із свининою чи яловичиною.
На стіл шумаі подаються разом з соєвим соусом. Незважаючи на те, що це самостійне блюдо, як гарнір ідеально підійдуть тушковані овочі (наприклад, баклажани WOK) або паровий рис. У Китаї шумаі зазвичай вживають разом з чаєм.
Рецепт настільки цікавої страви прийшов в світову кулінарію з провінції Хух-Хото: спершу парові «конвертики» підкорили весь Китай, потім завоювали серця гурманів в Японії, Індонезії, В'єтнамі і тільки потім дісталися до поціновувачів з усієї Європи.
Якщо ви ще не встигли познайомилися з шумаи, то рекомендуємо зробити це якомога раніше . Теплі страви особливо прекрасні в осінню погоду, коли за вікном вже не так тепло як хотілося б.
Київ
UA
Шумаі
20.10.2021
20.10.2021